close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 
Remedierea tratamentului in radacina incorect efectuat

Remedierea tratamentului in radacina incorect efectuat

Terapie
Pacienta se prezinta la clinica PeterDent Art prezentand la molar un tratament in radacina incorect efectuat (durata tratamentului - doua luni), fapt vizibil pe radiografie ca doua linii albe, una dintre ele neajungand pana la varful radacinii. La modul general tratamentul in radacina la molar este dificil datorita canalelor curbe si multiple, un tratament corect putandu-se obtine doar cu ajutorul tehnicii de varf si indemanarii personalului medical. La clinica noastra, pacienta beneficiaza de retratarea molarului intr-o singura sedinta rezultatul fiind vizibil pe radiografie, obturatia de canal ulterioara [...]
Efectele negative ale utilizarii materialelor necorespunzatoare galerie

Efectele negative ale utilizarii materialelor necorespunzatoare

Terapie
Pacientul se prezinta cu o obturatie (plomba) incorect efectuata care a periclitat vitalitatea dintelui si a produs pacientului o inflamatie pulpara manifestata prin durere intensiva. Obturatia de canal se observa ca o dunga ce strabate radacina pana la varf. Prin efectuarea tratamentului cu laser se suprima durerea si infectia dispare DOAR intr-o sigura sedinta. Prin efectuarea tratamentului FARA laser, pacientul ar fi fost supus la mai multe sedinte de tratament, reusita lor nefiind sigura si riscul de formare a unui chist crescut.
Tratament chist radicular (punga de puroi in jurul radacinii) galerie

Tratament chist radicular (punga de puroi in jurul radacinii)

Terapie
Pacientul s-a prezentat la clinica noastra prezentand la dintele in cauza un tratament in radacina efectuat necorespunzator, fapt care a determinat aparitia unui chist care se observa pe radiografie in jurul radacinii dintelui (asemanator cu o caciulita neagra). Ulterior tratamentului cu laser se observa disparitia chistului si refacerea osoasa in jurul radacinii, pacientul nereprezentand recidive ulterioare. In caz contrar efectuarii tratamentului cu laser, pacientul ar fi fost supus unei interventii chirurgicale laborioase de extirparea chistului.
Ortodontie. Managementul atrofiei osoase galerie

Ortodontie. Managementul atrofiei osoase

Ortodontie
In cazul de mai sus au fost utlizate implanturi dentare Ankylos. Postat de CliniciStomatologice.Ro beneficiind de deosebita amabilitate a Dr.Camelia Daraban si a Dr.Daniel Iorgulescu, medic primar Chirurgie Maxilo-Faciala, Spitalul Militar Central Bucuresti.
Implantologie. Tratamentul edentatiei totale galerie

Implantologie. Tratamentul edentatiei totale

Implantologie
Dr. Mircea Balan - “Pacienta, in varsta de 57 ani, purtatoare de proteza mobila maxilara de 5 ani, s-a prezentat in august 2009 pentru tratament implanto-protetic. In aceeasi sedinta am efectuat lifting bilateral de sinus si inserarea a 9 implanturi. Din cauza atrofiei crestei nu am putut insera implanturile in pozitiile dorite (as fi vrut sa fie si implanturi mai lungi, in special frontal). Am realizat numai lucrari protetice fixe (2 max. si 3 mand.)Datorita complexitatii lucrarilor am decis impreuna cu tehnicianul sa facem o proba la metal. In cadranul 3 am avut o problema la adapatarea metalului la unul dintre [...]
Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole