close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Estetica Dentara. Tipuri de coroane dentare

Reseteaza Micsoreaza Mareste
Poate te intereaza si...

Coroanele dentare pot fi folosite pentru a restaura structurile dentare. Coroanele dentare pot fi de mai multe tipuri.

Coroanele dentare din portelan – reprezinta cea mai buna optiune pentru restaurarea incisivilor si caninilor deoarece pot avea aceeasi culoare ca si cea a dintilor naturali. Problema in cazul acestui tip de coroane este ca se pot fisura sau crapa cu usurinta si pot duce la lezarea dintilor din proximitatea lor. Sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de coroane dentare dar au alergie la metal.

Coroanele dentare din metal – La realizarea acestor coroane sunt folosite aliaje de aur, nichel, crom, etc. Acestea au o durata de viata mai mare decat alte tipuri de coroane si rezista fortelor exercitate in timpul masticatiei. Reprezinta cea mai buna optiune pentru dintii care nu sunt vizibili, cum ar fi molarii.

Coroanele dentare din rasini compozite – Sunt cele mai putin costisitoare, dar nu sunt foarte rezistente. Se pot uza cu usurinta o data cu trecerea anilor. Aceste tipuri de coroane dentare nu sunt foarte recomandate de catre dentisti.

Coroanele dentare din portelan si metal – Acest tip de coroane dentare poate fi realizat in asa fel incat culoarea acestora sa se potriveasca cu cea a dintilor naturali. Componenta de portelan se poate fractura cu usurinta iar la nivelul gingiilor se poate vedea o linie de culoare inchisa (se vede de fapt metalul care intra in compozitia coroanei dentare).

Coroanele dentare temporare – acestea sunt facute din material acrilic sau din otel inoxidabil. Acest tip de coroana dentara poate fi realizat si in cabinetul dentistului. Coroanele dentare permanente se realizeaza in laboratorul de tehnica dentara.
Sursa: www.youtube.com

Acest articol a fost citit de 3278 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole