close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Implantologie. Video de prezentare Implant dentar

Reseteaza Micsoreaza Mareste
Poate te intereaza si...

Ce implica procedura de implant dentar? In acest video va prezentam cum se face implantul dentar in cazul unui singur dinte. Implanturile dentare sunt optiunea cea mai buna pentru inlocuirea dintilor pierduti. Ele arata natural, dureaza mai mult si prezinta cel mai inalt grad de comfort.

Implantul dentar este alcatuit in asa fel incat sa se apropie cat mai bine de structura unui dinte. Dintele este adesori descris ca avand doua componente principale: coroana (care se afla deasupra liniei gingivale si radacina care este fixata la nivelul osului maxilar). Implantul dentar este si el descris ca avand doua componente principale: o componenta de titan sau dintr-un aliaj de titan care are aspectul unui surub si care se fixeaza la nivelul osului si o componenta dintr-un material care imita aspectul coroanei dintelui. Aceasta ultima componenta poate fi o coroana de material, o proteza, sau o punte. Titanul se foloseste ca material pentru implant deoarece s-a descoperit ca acesta nu este respins de organism.

In prima faza a implantului, se creaza un spatiu la nivelul osului, unde va fi plasat surubul. Dupa ce implantul este asezat, acesta este acoperit cu o alta piesa metalica numita bont protetic. In functie de implantul ales, gingia poate fi suturata, si se poate atasa o proteza provizorie. Locul unde s-a realizat implantul incepe sa se videce printr-un proces de integrare osoasa. In cadrul acestui proces, celulele osoase incep sa se ataseze de implant. De obicei, perioada de integrare osoasa dureaza intre circa doua si patru luni.

Dupa aceasta perioada, se poate face protezarea prin coroane, punti sau proteze. Aceasta faza a implantului se poate desfasura pe parcursul a mai multe zile, in functie de cate implanturi sunt necesare.

Atunci cand dintele este rupt, dentistul va desprinde gingia si va extrage radacina dintelui afectat, putand in acelasi timp sa inceapa si procedura de implant. De obicei, in aceasta situatie, ramane un spatiu intre implant si gingie, acest spatiu putand fi umplut cu tesut osos sau cu anumiti substitienti. Implantul este acoperit cu un material de protectie, iar gingia este suturata. Firele de sutura vor fi indepartate dupa vindecare gingiei, sau se vor resorbi.

Implaturile dentare sunt cele mai indicate, deoarece ele imita structura dintelui natural, astfel incat gingia nu se va retrage iar structura osoasa nu se va pierde ca in cazul altor metode de protezare folosite pentru inlocuirea dintilor lipsa.


Acest articol a fost citit de 6342 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole