close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ortodontie

Reseteaza Micsoreaza Mareste
Poate te intereaza si...

Tratamentul ortodontic va poate schimba viata si felul in care zambiti. Aceasta prezentare va poate ajuta sa intelegeti mai bine notiunile de baza ale ortodontiei. O muscatura deficitara sau o malocluzie(aliniere proasta a dintilor) aparuta la nivelul danturii nu este intotdeauna vizibila. Malocluziile impiedica dintii sa-si efectueze functiile corect. Iata care sunt tipurile de dinti si functiile pe care acestia le au.

Incisivii (dintii din partea frontala) - Incisivii sunt in numar de opt, fiecare arcada avand doi incisivi centrali si doi laterali. Toti incisivii sunt lati, turtiti si prezinta o margine ascutita, pentru a taia sau smulge bucati din alimente. Acesti dinti au o singura radacina.

Caninii – sunt situati alaturi de incisivii laterali, cate doi pe fiecare arcada dentara. Ei sunt folositi pentru sfasierea alimentelor dure. Acesti dinti au o sigura radacina

Premolarii - Premolarii sunt dintii care urmeaza dupa canini, cate patru pe fiecare arcada. Acesti dinti prezinta un varf ascutit pentru a strapunge si sfasia, dar si o suprafata mai plata, pentru mestecare. Pe arcada superioara, primii premolari (aflati chiar langa canini) au doua radacini, iar ai doilea premolari au o singura radacina. Pe arcada inferioara, toti premolarii au o singura radacina.

Molarii - In spatele celui de-al doilea premolar, la capatul arcadei, se afla cel putin trei molari (cate 6 pe fiecare arcada). Cel de al treilea molar este molarul de minte. Molarii prezinta o suprafata dura si lata, avand scopul de a zdrobi si mesteca alimentele. Pe arcada superioara molarii au cate trei radacini distincte, iar pe arcada inferioara molarii au cate doua radacini.
Daca molarii si premolarii nu „calca” corect, sarcina de a mesteca alimentele le revine incisivilor.

Exista trei tipuri mari de malocluzii (clasa I, clasa II si clasa III) care sunt impartite astfel in functie de sistemul de clasificare Angle. Malocluzia aparuta in urma aglomerarii dentare nu face parte din aceasta clasificare.

Malocluzia poate fi corectata intr-un numar diferit de modalitati. Dintii pot fi realiniati prin aplicarea de forta continua usoara. Acest lucru se realizeaza prin folosirea unui dispozitiv ortodontic (cum ar fi aparatele dentare). Ocazional acestea nu sunt suficiente fiind indicate interventiile chirurgicale.
Sursa: www.youtube.com

Acest articol a fost citit de 3800 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole