close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Pedodontie. Anestezia intravenoasa

Reseteaza Micsoreaza Mareste
Poate te intereaza si...

Pedodontia reprezinta ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri. Anestezia intravenoasa este folosita mai ales in cazul copiilor ce prezinta un nivel mare de anxietate.

Anestezia venoasa se foloseste in cazurile in care sunt necesare procedee dentare mai complexe, cum ar fi extractia mai multor dinti, realizarea mai multor tratamente de canal, etc. In anestezia intravenoasa, pacientul prezinta toate functiile vitale, cum ar fi functia respiratorie.

Conform unui studiu, circa 30% dintre persoanele adulte refuza sa efectueze tratamente stomatologice deoarece au amintiri neplacute legate de cabinetul dentistului, amintiri ce dateaza de pe vremea copilariei.

Anestezia intravenoasa este folosita mai ales in cazul copiilor pentru ca acestia sa nu resimta nici o durere si sa nu ramana cu nici o amintire neplacuta legata de procedurile stomatologice efectuate.

Anestezia intravenoasa este realizata de catre un anesteziolog. Anesteziologul va sta in cabinetul stomatologic pe tot parcursul anesteziei si a tratamentelor dentare efectuate pentru a putea monitoriza pacientul si functiile sale vitale.

In acest videoclip sunt prezentate cazurile a doi copii care au avut mai multe experiente neplacute legate de tratamentele stomatologice. Parintii acestora au ales sa ii supuna unei anestezii intravenoase in timpul tratamentului. Atata copiii cat si parintii au fost multumiti de alegerea facuta si de rezultate.
Sursa: www.youtube.com

Acest articol a fost citit de 2882 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole